Geschiedenis

Het begin

We schrijven het jaar 2005. Tijdens een uit de hand gelopen carnavalsgrap probeerden de broers Jarco en René samen met neef Rienco een eigen geschreven nummer ten gehore te brengen tijdens het plaatselijke smartlappenfestival. Onder de naam de “Koelieloeliebrothers” oefenden ze op een logeerkamer. Van echt muziek maken was geen sprake.

De jongens hadden er zo veel lol in dat besloten werd om een bandje te formeren. Gerwin, de bassist van de plaatselijke carnavalsband, en tevens zwager en schoonneef van de rest, leek het ook wel wat. Zijn toenmalige band had al besloten om er mee te stoppen, en een muzikale impuls in de band is natuurlijk nooit verkeerd, want Gerwin heeft ten slotte als enige van ons op het conservatorium gezeten. Als dakdekker.
Ook de naam moest gewijzigd worden, want het was niet alleen maar de familie van Koulil die op de instrumenten ramden. De naam werd unaniem besloten: het werd “‘N Keer wat anders!” Deze naam staat ook gelijk waar de band zenelf voor staat: Echt een keer wat anders! Covers die een andere band niet snel zou spel op een dusdanig energieke manier die zijn weerga niet kent. Geen optreden is hetzelfde.

Daarna

Na een aantal maanden werd duidelijk dat Gerwin door zijn ervaring in andere bands zowel solo als slag gitaar kan spelen, werd er een instrumentwissel gedaan. In april 2006 werd de band versterkt met Saskia. In deze bezetting hebben ze ruim een jaar en bijna 40 optredens gespeeld. Saskia kon echter de toenemende optredens niet meer met haar werk combineren, en besloot te stoppen met de band. Gelukkig was er al snel een nieuwe zanger/gitarist gevonden, die vroeger de naam Patrick van zijn ouders meekreeg. Zo hebben ze ruim 5 jaar en 150 optredens door het hele land getourd.

Daarna

Omdat Gerwin inmiddels in het bezit was van een heuse muziekwinkel in hartje Emmeloord (inclusief geluidsverhuurbedrijf), kon hij zich niet meer in de weekenden opsplitsen waardoor hij de keuze moest maken te stoppen bij de band. Na een landelijke zoektocht naar een nieuwe solo gitarist, kom je de meest ideale persoon toch gewoon in de kroeg tegen. René Kolk speelt sinds voorjaar 2012 in de gelederen van NKWA. Tevens is hier een kleine omslag gemaakt van Rock ’n Lol band naar Feest rock band.

Na 5 jaar en een kleine 100 optredens verder vond ook René het welletjes, en is er besloten met zijn vieren verder te gaan.

De bezetting is sindsdien:

René Toetsen en zang
Jarco Drums en zang
Patrick Gitaar en zang
Rienco Basgitaar en (duitse)zang

Nu

Inmiddels heeft de band meer dan 250 optredens door het hele land gehad, van de kleinste kroegjes tot grootste mega feesttenten. Er wordt er nog steeds iedere zondagavond druk geoefend in hun eigen oefenruimte: de A-hoj. Zo heeft ’n Keer want anders al 500x de A-hoj vol gekregen, iets waar andere bands alleen maar van kunnen dromen! In 2011 heeft de band een uniek concept geïntroduceerd: Live bingo! Een spel waarbij het publiek nauw betrokken wordt.

De Fanclub

Ook heeft de band sinds 2006 een eigen fanclub. Deze groeiende club geleid door 4 knettergekke voorzitters, staan vaak bij een optreden vooraan, herkenbaar aan de groene polo’s en oranje hoedjes. Hoogtepunt van de fanclub is de jaarlijks terugkerende fanclubdag, tijdens de langste nacht van het jaar (eind oktober).