THEATERTOUR

Muhahaha onderstaand bericht was een 1 april grap. Hebben we jullie mooi even laten schrikken! We blijven lekker in dampende stampende feesttenten en stoffige kroegjes spelen. Alhoewel… zeg nooit nooit…

*** PERSBERICHT ***

FEESTROCKBAND ’n KEER WAT ANDERS KONDIGT THEATERTOUR AAN
Het 10 jarig bestaan van feestrockband ’n Keer wat anders (in de volksmond ook wel NKWA genoemd) wordt opgesierd met een heuse theatertour. Manager René Kolk: “Na ruim 250 optredens in kroegen, tenten en festivals is het tijd voor het serieuzere werk. We hoorde dat cabaretduo Acda en de Munnik ermee stopte en dat er dus een heel aantal theaters met een gat in hun programma zitten. Hier gaan wij in duiken.” Ook bassist Rienco van Koulil heeft er zin in. “We horen veel geluiden dat mensen zeer nieuwsgierig zijn naar onze band, maar dat een stampende feesttent of rokerige kroeg een brug te ver is voor hen. Met een theatertour spreken we dus ook deze doelgroep aan.” Hiermee doelt de energieke krullenbol waarschijnlijk op de vergrijzing binnen Nederland. Hij vervolgt: “Het heeft altijd op mijn afvinklijstje gestaan, naast spelen op de Zwarte cross en het Dijkfeest. Een polonaise door het theater heen, waar zie je zoiets nog? Al ben ik wel benieuwd wat de theatereigenaren vinden van onze confettikanonnen…”

Muzikaliteit

René van Koulil, toetsenist, en nooit te beroerd voor een grap en een grol: “Vaak zijn onze vooraf ingestudeerde grappen tussen de nummers door te moeilijk te volgen in een schreeuwende mensenmassa bij een festival of feesttent. In het theater hebben we hier alle ruimte voor. ”
Patrick Oldenhuis, zanger en gitarist ziet het muzikaal ook helemaal zitten. “Ik weet nu al dat theaterzalen als Carré Amsterdam, het Beatrix theater Utrecht en Muzisch centrum Emmeloord helemaal uit hun dak gaan als wij een ingetogen versie van Narcotic spelen, of juist Hey Jude in een polka versie. Het strijkorkest zal een extra dimensie toevoegen bij nummers als Viva Hollandia en I love rock ‘n roll.”
Jarco van Koulil, drummer en de minst bekende van de band, waarschijnlijk omdat hij zelden op foto’s verschijnt geeft als reactie: “humje adummea prrfffzzejeaa ddidiidieekajooeeeoe”. Wij weten ook niet wat het inhoudt, maar hij kijkt er blij bij.
*** EINDE PERSBERICHT ***
Voor meer informatie kunt u terecht bij manager René Kolk, 06-01042015